Aanmelden

Word lid van Sportzorg voor jeugd!

Wil jij jouw vereniging naar een hoger plan tillen?

Je kent het vast wel, als ouder train je een team maar je weet niet precies hoe je moet handelen bij een blessure. Of je bent actief bij een sportclub maar zit al een tijdje in de knoei met kinderen met ongewenst gedrag. Kortom hoe ga je om met allerlei onderwerpen die jij tegenkomt bij je sportclub. Om bij deze vragen te kunnen ondersteunen is Sportzorg voor Jeugd gestart.  Om ouders, trainers, coaches en sportclubs en verenigingen te helpen om hun leden en club zo gezond mogelijk te houden, zowel op fysiek en sociaal niveau.


Hoe willen wij dit doen?
Sportzorg voor Jeugd wil, door middel van kennis deling, een platform creëren waar ouders, trainers/coaches en verenigingen de antwoorden vinden die zij zoeken. Deze antwoorden gaan wij geven door middel van het aanbieden van interessante deskundigheidsworkshops, leerzame kennissessies en informatieve lezingen. Ook verzorgen wij documentatie die helpt bij de bewustwording van bijvoorbeeld blessurepreventie en (gezond) gedrag.

Voor wie is het goed om aan te sluiten bij sportzorg voor jeugd?
Iedereen die te maken heeft met sportende kinderen heeft wel eens behoefte aan extra hulp. Zo kan je als ouder wat tips gebruiken over voeding of goede voorbereiding en uitrusting. Als trainer en coach heb je misschien hulp nodig bij kinderen die ongewenst gedrag vertonen of hoe herken of voorkom je lastige blessures. En als vereniging vraag je je af hoe je al je leden zo gezond mogelijk kunt houden. Iedereen weet dat de meeste sportclubs op vrijwilligers draaien, en die kunnen de beste ondersteuning gebruiken die er is. Die hulp is vaak lastig te vinden. Wij van Sportzorg voor Jeugd hebben alle kennis en kunde gebundeld zodat elke club makkelijk toegang heeft tot deze informatie en ondersteuning.

Het doel 
Het doel van dit initiatief is om o.a. de ontwikkeling van het kind op een gezonde manier te laten verlopen en daarbij een goed sportklimaat te creëren.
Daarnaast bieden wij de juiste preventietool, zodat veel blessures in de toekomst voorkomen kunnen worden. Heeft een blessure niet voorkomen kunnen worden, dan is het belangrijk dat de speler de juiste begeleiding krijgt, om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten. Ook hier hebben we aan gedacht. Wij beschikken over (sport)fysiotherapeuten waarbij u, mits aangesloten, met voorrang geholpen kunt worden.

In elke workshop en iedere kennissessie zal een ander onderwerp centraal staan. Deze onderwerpen kunnen variëren van, een goede opbouw/warming-up voor een training tot aan de beste voeding voor een wedstrijd. Andere onderwerpen kunnen zijn; de gezonde kantine, podologie, gedrag van sporters (binnen en buiten het veld), EHB(S)O, mentale begeleiding bij blessures, sportpsychologie etc. Dit doen wij samen met diverse experts op dit gebied.
 
Door de grote diversiteit van de workshops, is er een grote doelgroep waar Sportzorg voor Jeugd zich op richt. Alle sportverenigingen en trainers/coaches in de Gemeente Emmen, kunnen zich aansluiten bij Sportzorg voor Jeugd.

Lid worden?

Aanmelden